• Lovec hradov

            27. 4. 2024

            V stredu 17. apríla sme na našej škole privítali Lovca hradov – Lukáša. Hlavnou témou besedy pre žiakov druhého stupňa boli hrady, zámky a zrúcaniny. Vášnivý cestovateľ Lukáš navštívil už viac ako 530 hradov a precestoval 8 okolitých krajín. So svojimi cestovateľskými zážitkami sa podelil aj s našimi žiakmi, kde im zaujímavo porozprával rôzne zaujímavosti o hradoch, ktoré navštívil. Žiaci si počas prednášky prezreli aj úlomky z keramiky, ktorá sa používala v minulosti a za aktivitu a správne odpovede na otázky získali aj drobné darčeky.

            Veríme, že Lovec hradov žiakov inšpiroval k spoznávaniu našich hradov a zámkov.

             

            Koordinátor: PaedDr. Ivana Hlocká

          • Relaxačné popoludnie

            27. 4. 2024

            Tak ako minulý rok, tak aj tento rok sme si so žiakmi spravili relaxačné popoludnie. Myslím, že každý má rád relax a veľmi rád strávi čas venovaním sa svojej záľube alebo ničnerobeniu. Žiaci sa toto popoludnie venovali spoločenským hrám, knihám, počúvaniu hudby. Niektorí presádzali kvety alebo oddychovali na vakoch a užívali čas bez povinností. Pri občerstvení sa porozprávali a dúfam, že si aspoň trochu oddýchli.

          • Plavecký výcvik

            19. 4. 2024

            Plavecký výcvik

            Žiaci našej školy sa v dňoch 8. až 12. apríla zúčastnili plaveckého výcviku v krytej plavárni v Bánovciach nad Bebravou. Výcvik absolvovali žiaci tretieho a štvrtého ročníka 5 dní po 2 vyučovacie hodiny. Základy plávania sa učili pod vedením kvalifikovaných inštruktorov plávania Ing. Nataši Paulovičovej a Mgr. Miroslava  Stýskala. Cieľom výcviku bolo hravou formou zvládnuť adaptáciu vo vode, prostredníctvom hier odstrániť strach z vody, naučiť sa základné plavecké zručnosti: splývanie, dýchanie, ponáranie, správnu techniku plaveckého štýlu kraul. Vyskúšali si aj plávanie pod vodou a naučili sa  skákať do vody. Voda bola výborná a deti sa každý deň veľmi tešili na plavecký tréning. Celý plavecký kurz vyvrcholil v piatok súťažou, kde žiaci mali za úlohu preplávať 15 m plaveckým spôsobom kraul. Na záver výcviku všetci žiaci dostali za odvahu a šikovnosť „Mokré vysvedčenie“. Aj takouto formou chceme deti motivovať k športu a každodennému pohybu.

            Výsledky súťaže:

            3. ročník: dievčatá                                           

            1. miesto: Júlia Šuhajdová                      

             2. miesto: Ema Valášková                         

                                                                                        

            3. ročník: chlapci

            1. miesto: Tomáš Dúcky

            2. miesto: Nikolas Bulko

            3. miesto: Ľuboslav Lemeš

             

            4. ročník: chlapci

            1. miesto: Adam Lobotka  

            2. miesto: Alex Maršala

            3. miesto: Nicolas Jedinák

             

            Víťazom blahoželáme a tešíme sa na plavecký výcvik v budúcom školskom roku.

             

            Vedúci plaveckého výcviku: Mgr. Lýdia Dúcka

          • Spievame piesne nášho regiónu

            14. 4. 2024

            Aj v tomto školskom roku sa naša škola rozospievala ľudovými piesňami. Speváckej súťaže „Spievame piesne nášho regiónu“ sa zúčastnili žiaci z prvého stupňa, ktorí radi spievajú a majú odvahu to ukázať aj ostatným. Deti sa naozaj snažili a za svoje spevácke výkony boli aj odmenení. V prvom ročníku sa na prvom mieste umiestnila Sandra Marčoková, druhé miesto obsadila Dorota Lemešová a tretie miesto si vyspieval Peter Žembera. Aj medzi druhákmi máme skvelých spevákov. Prvé miesto si vyspieval Milan Januška, na druhom mieste sa umiestnila Ella Blinová a tretie miesto získal Adam Kišac. V treťom ročníku si speváci rozdelili stupne víťazov nasledovne: prvé miesto patrilo Júlii Šuhajdovej, druhé miesto obsadila Paulína Gešnáblová a na treťom mieste sa umiestnil Tobiáš Drozda. Spomedzi štvrtákov sa na súťaži zúčastnila Ema Manduchová, ktorá si zároveň aj  vyspievala krásne prvenstvo. Všetkým výhercom blahoželáme, všetkým deťom, ktoré sa zúčastnili na súťaži ďakujeme a zároveň im želáme, aby im to takto pekne „spievalo“ aj naďalej. Zároveň ďakujeme aj pani učiteľkám a všetkým rodičom, ktorí sa deťom venujú a vedú ich k láske slovenským ľudovým piesňam.

             

            Mgr. Katarína Lemešová

          • Okresné kolo vo florbale

            14. 4. 2024

            Dňa 27.3. 2024 sa v športovej hale SOŠ strojárska konalo OK vo florbale starších žiakov okresu Bánovce nad Bebravou. Naša škola sa prebojovala zo základnej skupiny, kde si prekvapujúco hladko poradila so školami z Rybian, Šišova a Uhrovca.  Vo finálovej skupine sa nám už tak dobre nedarilo. Prvý zápas so ZŠ Gorazdová sme prehrali 4:0 a druhý zápas so ZŠ Partizánska sme taktiež tesným výsledkom 3:2 prehrali.  Naši chlapci nakoniec získali bronzovú medailu a určite boli rovnocenným súperom. Družstvo bolo zložené z chlapcov 5. až 9. ročníka v zložení Damián Boháčik, Oskar Šimun, Ondrej Margolien, Marco Capanda, Šimon Čavojský, Andrej Melas, Pavol Kozáček, Peter Greguš, Šimon Hrbík, Peter Šimún, Peter Ježík, Tobias Vadrna, Alex Kreml, Marco Maringa.

            Mgr. Miroslav Stýskal

          • Práca našich žiakov na hodinách techniky

            14. 4. 2024

            Na hodinách techniky si žiaci 5. až 9. ročníka neustále testujú svoje zručnosti a pustili sa vyrábať zaujímavé výrobky. Niektoré poslúžia na dekoráciu, iné ako praktický pomocníci.

            Do čoho sme sa pustili?

            Piataci vyrobili z odpadovej látky ozdobné dečky a vložili ich do papierových krabičiek. Do Veľkej Noci ešte stihli vyrobiť aj plastové košíčky na kraslice.

            Šiestaci vyrobili z plastových fliaš košíčky na veľkonočné vajíčka. Okrem toho sa im podarilo vyrobiť krásne dve drevené police na knihy.

            Siedmaci každý mesiac vyprázdňujú farebné zberné tašky na triedený zber z každej triedy na našej Základnej škole. Popri tom si vyrobili aj obúvacie lyžice z plastových rúr, pomocou ktorých sa obúvajú.

            Ôsmaci ušili pestrofarebné ihelníčky rôznych tvarov a vyrobili z dreva kŕmidlá pre vtáčiky.

            Deviataci taktiež vyrábali z dreva kŕmidlá pre vtáčiky, z plastových rúr si vyrobili obúvacie lyžice, vyskúšali si aj krížikové vyšívanie a taktiež si vyrobili ihelníčky.

            Z výrobkov mali veľkú radosť nielen žiaci, ale aj my učitelia. Za usilovnosť patrí všetkým žiakom veľká pochvala!

             

            Vyučujúci: Ing. Ingrid Sitárová, Mgr. Martina Luknišová

          • Zápis do 1. ročníka

            26. 3. 2024

            Vážení rodičia budúcich prváčikov,

            nižšie nájdete informácie k zápisu do 1. ročníka. 

            Zápis sa uskutoční prezenčne v našej škole dňa 09.04. a 10.04.2024.

             

            Na zápis je potrebné priniesť tieto dokumenty: 

            1.) vyplnenú prihláškuPrihlaska na zapis na sk. r. 2024/25.pdf

            2.) kópiu rodného listu dieťaťa 

            3.) občianske preukazy rodičov (zákonných zástupcov).

             

            Pripomíname, že na zápis musia prísť obidvaja rodičia s dieťaťom. V prípade, ak:

            A) zo závažných dôvodov nie je možné prihlášku podpísať obidvoma rodičmi, je potrebné priniesť podpísané čestné vyhlásenie: Cestne vyhlasenie.docx

            B) sa zákonní zástupcovia dohodli, že rozhodnutie o prijatí dieťaťa do 1. ročníka možno doručiť len jednému z nich a zároveň všetky písomnosti spojené s prijímaním dieťaťa na základné vzdelávanie bude podpisovať len jeden zákonný zástupca, rodič prinesie podpísané písomné vyhlásenie: Pisomne vyhlasenie.docx

             

            Všetky potrebné tlačivá budú od 03.04.2024 k dispozícii aj v MŠ Zlatníky. 

             

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.

             

            Mgr. Lenka Jamrichová

            riaditeľka školy

          • Výroba leporela v ŠKD

            6. 4. 2024

            „Kniha je najlepší priateľ človeka“. Tento pravdivý výrok  znamená v živote človeka, ale najmä dieťaťa, veľa. Kniha ho sprevádza od najútlejšieho veku pri spoznávaní sveta a sprostredkúva mu vedomosti písomnou i obrázkovou formou. 

            Počas marca mesiaca knihy sa deti v ŠKD venovali knihám. Deti si knihy čítali, prezerali, rozprávali sa o nich a napokon ich aj tvorili. Vyrobili si vlastné leporelá na rôzne témy.  Z detí sa stali ilustrátori a spisovatelia a vznikli knihy o zvieratkách, postavách z počítačových hier, alebo aj o pani vychovávateľke. 

            Ing. Katarína Števulová

          • Veľká výzva - 3. ročník

            6. 4. 2024

            Na hodine prírodovedy v tematickom celku: Objavujeme ľudské telo sa žiaci 3. ročníka oboznámili s tráviacou a vylučovacou sústavou. Učili sa o zdravom stravovaní aj o vhodných a nevhodných nápojoch pitného režimu. V triede si urobili prieskum o tom, ako dodržiavajú pitný režim a ktoré nápoje pijú. Svoje výsledky si vyhodnotili a porovnali so spolužiakmi. Keďže sa práve začínalo pôstne obdobie, tretiaci sa rozhodli, že v období od 14.2.2024 do 14.3.2024 - jeden celý mesiac sa budú niektorým obľúbeným nápojom a jedlám vyhýbať. Bola to pre nich veľká výzva. Každý žiak dostal tabuľku, kde si denne zaznamenával, či výzvu splnil alebo porušil. Niektorí žiaci sa rozhodli, že budú celý mesiac piť len čistú vodu, niektorí sa zriekli sladkostí, iní chipsov. Mesiac ubehol ako voda a ak chcete vedieť ako sa im darilo, výsledky výzvy si môžete pozrieť vo fotogalérii.

             

            Vyučujúci: Mgr. Lýdia Dúcka

          • English Day - EASTER

            6. 4. 2024

            S blížiacimi sa sviatkami jari sme si počas jedného dňa na hodinách anglického jazyka nielen porozprávali o Veľkej noci – EASTER, ale sme si aj zasúťažili a zabavili sme sa.

            V každej triede boli žiaci najprv rozdelení do súťažných tímov. Pre každý ročník boli pripravené rôzne pracovné listy, kde si okrem precvičenia slovnej zásoby k Veľkej noci vyskúšali aj svoj postreh pri riešení osemsmerovky či počítaní a hľadaní veľkonočných symbolov. Svoju zručnosť si žiaci vyskúšali pri nosení vajíčka na lyžičke ako aj omotávaní vajíčka vlnou. Zabavili sme sa aj pri hre, kde hádzali loptičku do pohára, v ktorom ich čakala nejaká vtipná úloha, ktorú mali splniť.Za každú disciplínu získavali tímy body a odmenení boli nielen víťazi, ale všetci žiaci za ich úsilie a súťaživosť.

            Za priebeh nášho English Day patrí poďakovanie pomocníčkam z ôsmeho ročníka Danielke, Emke a Lejke.

             

            Vyučujúci: PaedDr. Ivana Hlocká

          • Mladý moderátor v 2. ročníku

            6. 4. 2024

            Žiaci 2. ročníka si vyskúšali moderovanie. V školskom rozhlase odprezentovali svoje výstupy. Mali pripravené texty o veľkonočných tradíciách a zvykoch. Sústredili sa na správne čítanie textu, výslovnosť a dôslednú artikuláciu. Ukázali svoj moderátorský talent.

            Moderátormi boli Ella Blinová, Natália Gáliková, Natália Chloe Záferová, Juraj Janega a Adam Kišac. Odmenení boli diplomom a veľkou pochvalou. Už teraz sa tešia na ďalšie moderovanie.

            Zodpovedný učiteľ: Mgr. Slávka Orságová

          • Súťaž o najkrajšie veľkonočné vajíčko

            6. 4. 2024

            Od nepamäti symbolizovalo vajíčko zárodok,  z ktorého vznikol svet, ale tiež životnú silu, narodenie, nesmrteľnosť, návrat jari a vďaka škrupinke i pocit bezpečia. Pretože vajíčko obsahuje život, bolo v mnohých kultúrach symbolom plodnosti, života a vzkriesenia. V súvislosti s ľudovou tradíciou vznikol zvyk maľovať tieto vajíčka. A presne takto pred Veľkonočnými sviatkami si i my v základnej škole približujeme symboly sviatkov, ich význam a tradície. Vajíčko je tou správnou voľbou v rámci aktivít a tak vznikol nápad zhotoviť si najkrajšie maľované vajíčko. Pomocou rôznych techník ich žiaci zdobili a aby bolo čo obdivovať, zo všetkých sme urobili krásnu jarnú výzdobu v priestoroch chodby. Nech každý vie, že jar je už tu a s ňou i sviatky. A ak by ste chceli vedieť, ktoré vajíčko je najkrajšie, tak vám to prezradíme – no predsa všetky. :)

            Ale my sme sa predsa rozhodli oceniť tie najkrajšie a to vecnými cenami a  sú to vajíčka od týchto autorov:

            Ocenenie najkrajšieho vajíčka za 1. stupeň získal Alex Maršala zo 4. ročníka

            1. miesto Ondrej Števula, 4. ročník
            2. miesto Natália Majerhoferová, 4. ročník
            3. miesto Ella Blinová, 2. ročník

            Ocenenie najkrajšieho vajíčka za 2. stupeň získal Martin Valášek z 8. ročníka

            1. miesto Dorota Števulová, 6. ročník
            2. miesto Adriana Valášková, 5. ročník

            Mgr. Monika Idunková

    • Kontakty

      • ZÁKLADNÁ ŠKOLA ZLATNÍKY
      • +421 038 7695130
      • Zlatníky č. 62 956 37 Zlatníky Slovakia
      • 36128490
      • 2021638839
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje